Longkanker longkankerteam St Jansdal
Jannet de Ruiter
Jannet de Ruiter
Coördinerend oncologieverpleegkundige
In dienst sinds: 1992

Jannet coördineert het zorgproces rondom de patiënt met longkanker tijdens de diagnostische fase, behandelfase en de periode er na. Ze werkt hierbij nauw samen met de longartsen en ondersteunende disciplines zoals diëtist, verpleegkundigen werkzaam op de chemo-unit, pijnconsulente. Jannet biedt hierbij begeleiding en ondersteuning toegepast op de individuele patiënt op somatisch, psychisch en sociaal gebied. Waar nodig schakelt ze deskundigen in die de patiënt verder kunnen begeleiden.

 

"Ik heb voor dit werk gekozen, omdat ik in deze echt iets kan betekenen voor de mens en zijn naaste. De diagnose longkanker zet het leven op de kop van de patiënt. Het heeft grote impact op de lichamelijke, psychische en sociale componenten van het  leven van de patiënt en diens naaste.

Ik vind het heel bijzonder dat ik tijdens deze moeilijke en ingrijpende fase in het leven van de patiënt een stuk met hem/haar en diens naaste mee mag lopen om hen waar nodig te ondersteunen en te begeleiden, zodat het pad waarop zij lopen iets minder hobbelig wordt."