behandeling Longkanker St Jansdal

Behandeling longkanker

Bij longkanker zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Welke behandeling van longkanker voor u mogelijk is, hangt af van het soort longkanker, het stadium waarin de longkanker zich bevindt en de conditie van de patiënt. Alle foto’s en onderzoeksuitslagen worden besproken met een team van specialisten tijdens een multidisciplinair overleg (MDO). Tijdens dit overleg zijn onder ander aanwezig een longarts, longchirurg, radioloog, oncoloog, oncologieverpleegkundige, patholoog en radiotherapeut. 

 

De meest toegepaste behandelingen bij longkanker zijn:

 

Het kan ook zijn dat er een combinatie van bovenstaande genoemde behandelingen bij longkanker wordt voorgesteld. De behandelend medisch specialist legt uit welke behandeling het best bij uw situatie past.

 

Soorten behandelingen

De behandelingen kunnen curatief of palliatief zijn. Curatief betekent dat de behandeling erop gericht is om u helemaal te genezen van longkanker. Na genezing blijft u onder controle. Palliatief houdt in dat de behandeling erop gericht is om de klachten die ontstaan zijn door longkanker zoveel mogelijk te bestrijden. Volledige genezing is dan niet meer mogelijk.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de behandelingen die mogelijk zijn bij Longkankercentrum Harderwijk? Neem gerust contact op. Wij helpen u graag!